Anna Torres i Dídac Sivera guanyen el VI concurs amateur de pebrera farcida d’Oliva

septiembre 23, 2019
1 min read

Oliva,  Anna Torres i Dídac Sivera han sigut els guanyadors de la sisena edició del concurs de Pebrera Farcida d’Oliva que s’ha celebrat aquest matí en el Mercat Municipal.

La parella formada per Anna i el seu fill Dídac ha aconseguit el primer premi amb la cassola número 2, un plat realitzat entre tots dos i que ha destacat pel seu sabor i fidelitat amb la recepta tradicional.

Els guanyadors han rebut el diploma acreditatiu i el trofeu de campions de mans de l’alcalde d’Oliva, David González i del regidor de Turisme; també han aconseguit un val de 100 euros per a comprar productes del Mercat Municipal i un sopar per a dos en el Restaurant El Lloc d’Oliva.

Com a novetat d´enguany, és important assenyalar que Anna i Dídac tindran l’oportunitat de realitzar una masterclass de la seua recepta en FITUR (Madrid) el pròxim mes de gener.

El segon premi ha sigut per a la cassola número 13 cuinada per Vicenta Oltra Llorens qui ha rebut de mans de Elía Sanchis, Fallera Major d’Oliva 2020, un xec de 50 euros en productes del Mercat i un brunch per a dos persones en el restaurant Mandala de la platja d’Oliva.

A més, tots els participants han rebut un davantal, record del concurs, i un lot de productes necessaris per a realitzar aquesta recepta.

El jurat ha estat integrat pel president de l’Associació de Gastronomia d’Oliva Gastroliva, Paco Oltra «Soqueta»; Elia Sanchis, Fallera Major d’Oliva 2020; M. José Berbegall, periodista; David Fuster, esportista i empresari i Juanvi Mes, xef del Restaurant La Llotja.

L´alcalde d’Oliva, David González, hi ha donat l’enhorabona als guanyadors i ha assegurat que “la riquesa gastronòmica d’Oliva forma part de la nostra cultura i és molt important donar-la suport i cuidar-la.

Per la seua banda, Kino Calafat, com a regidor de Turisme d’Oliva ha agraït la participació a “tots els excel·lents cuiners que hui s’han donat cita en el Mercat Municipal i s’ha mostrat orgullós d’aquelles persones que “ajuden a mantindre la nostra tradició gastronòmica”. Segons Calafat,”la nostra cuina és patrimoni cultural de tots els olivenses i són, aquelles persones anònimes que cuinen a les seues cases i transmeten les receptes als seus fills, els que més ajuden al fet que aquesta tradició es mantinga”.

El concurs de Pebrera Farcida s´emmarca dins de les activitats de la XII Mostra Gastronòmica `Ciutat d’Oliva´ que finalitza el pròxim dissabte 28 de setembre amb una ruta teatralitzada guiada pel centre històric fins a la festa del Figatell Gin.

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

Previous Story

Una iniciativa pide una «calle de la paella» en València

Next Story

Joe Burguer protagoniza un reto de Natural Zero en la Feria Arnold  Classic Europe 

Latest from Blog