Vicent Marzà inaugura les jornades de reflexió sobre l’ensenyament ‘Castelló Educa’  

Les jornades, que donen veu a mestres i pedagogs, naixen amb la intenció d’estudiar la realitat educativa des de diversos punts de vista

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, acompanyat del regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, ha inaugurat aquesta vesprada ‘Castelló Educa’, les jornades de reflexió pedagògica que es desenvolupen al llarg d’aquest cap de setmana en la ciutat de Castelló, amb epicentre a l’Auditori i Palau de Congressos.Castelló Educa 03

L’encontre, les activitats del qual es van encetar ahir amb la celebració de diversos itineraris culturals pels carrers de la ciutat i un bureo a la plaça Santa Clara, pretén servir com a fòrum de reflexió de la comunitat educativa sobre els reptes a què s’enfronta l’ensenyament públic. Pedagogs, mestres i altres experts aprofundeixen al voltant de la realitat educativa des de diversos punts de vista, des de l’econòmic -com invertir perquè els alumnes siguen capaços d’extraure tot el seu potencial, tenint en compte les seues singularitats- fins al relatiu a la promoció de les condicions de plena igualtat, fomentant el respecte i el diàleg.

En les jornades també es parlarà de com conjugar tots els factors perquè es puga construir una veritable societat del coneixement sense exclusions, per a lo qual és necessari facilitar l’accés de tota la població a les tecnologies de la informació que permeten el seu desenvolupament.

 

L’acte protocol·lari ha donat pas a la conferència inaugural, ‘Ciutat educadora: Formació integral i democràtica’, a càrrec de Joan Manuel del Pozo. A més, la representació de l’obra ‘Tempus fugit’ de Teatre de Caixó ha posat el punt i a part a Castelló Educa, que es reprén demà amb la celebració de cinc grups de reflexió simultanis: ‘Organització pedagògica i democratització dels centres educatius’, coordinat per Joan Traver; ‘El material didàctic als centres educatius’ (Jordi Adell); ‘Deure i lleure’ (Sílvia Centelles); ‘Xarxes de formació i renovació pedagògica’ (Hermini Segarra) i ‘Formació al llarg de tota la vida’ (Pilar Escuder).

 

La posada en comú de les conclusions d’aquests grups donarà pas, ja de vesprada, a les comunicacions. Castelló Educa conclourà amb la conferència pronunciada per Heike Freire ‘Entorns i paisatges que eduquen: Dissenyar espais per a afavorir l’aprenentatge’.

Deja una respuesta

A %d blogueros les gusta esto: