Un total de 326 escoles han sigut autoritzades perquè les famílies voten si volen o no jornada contínua el pròxim curs

La-asignatura-de-Religión-en-la-escuela-pública-pierde-casi-100.000-alumnos-en-la-última-década.La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha autoritzat un total de 326 centres escolars valencians per a realitzar l’última fase del procés de possible canvi horari, el de les votacions de les famílies, el dia 4 d’abril. D’aquests, 97 pertanyen a les comarques d’Alacant, 162 a les de València i 67 a les comarques de Castelló.

Cal recordar que van ser 384 centres els que van sol·licitar la modificació de la jornada escolar per al curs 2017-2018. D’aquests, 108 centres són de les comarques d’Alacant, 204 de les de València i 72 de les comarques de Castelló.

Fases del procés de sol·licitud de modificació de jornada escolar

Aquestes autoritzacions emeses per Educació permeten als centres iniciar el procés de consulta a les famílies, que està previst que es realitze en tots els centres el dia 4 d’abril.

L’endemà de la celebració de la consulta a les famílies, els centres remetran els resultats de l’escrutini a la Direcció General de Política Educativa.

Una vegada enviats els resultats, el director general de Política Educativa dictarà, abans de l’inici del període d’admissió dels alumnes, si és procedent, l’autorització definitiva perquè cadascun dels centres educatius aplique el pla específic d’organització de la jornada escolar que ha presentat. Les modificacions es podran aplicar a partir d’octubre, coincidint amb el canvi a l’horari habitual de tot el curs.

L’autorització definitiva s’estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s’ajusten a les millores previstes en el pla. L’avaluació es realitzarà en funció de la incidència del nou horari sobre el procés d’ensenyament-aprenentatge i els resultats obtinguts per l’alumnat.

Cal recordar que, actualment, en el curs 2016-2017, hi ha 307 centres que apliquen la jornada contínua. D’aquests, 261 pertanyen a les comarques d’Alacant, 14 a les de Castelló i 32 a les comarques de València.

Deja una respuesta

A %d blogueros les gusta esto: