Sopar de germanor en la llectura del fallo del jurat que organisen els poetes festius valencians

portadas-llibrets-de-falla-357x264El dia 7 de març se celebrarà el Sopar de germanor en la llectura del fallo del jurat que organisen els poetes festius valencians

 El pròxim dia 7 de març el jurat se reunirà en Lo Rat Penat i emetrà el veredicte, el qual serà inapelable. Tan sols després d’assignar la puntuació a cada treball, s’informarà als membres del jurat dels noms dels autors aixina com de les Comissions de les falles guanyadores de cada premi.

 El mateix dia 7 de març, dimarts, se celebrarà la Gala de llectura del fallo del Concurs de Llibrets de Falla, la qual serà presidida per la Fallera Major de Valéncia i per la Regina dels Jocs Florals. El sopar començarà a les 21:30 h. i en acabant se procedirà a la llectura del fallo del jurat. L’acte se celebrarà en el Restaurant Saló Musei del Gremi d’Artistes Fallers (Sant Josep Artesà, 17, Valéncia) i conclourà en l’entrega del Plat de Glòria al guanyador del premi Extraordinari Bernat i Baldoví, màxim guardó del Certamen.

 Com ve fent des de 1903, Lo Rat Penat ha convocat el tradicional Concurs de Llibrets de Falla fent l´anual crida a les Comissions Falleres i als nostres poetes per a participar en este certamen on l´humor, l´ingeni i la gràcia, a més de la rima i tècnica dels seus versos són els protagonistes d´esta part fonamental de la llengua i cultura valencianes i de la nostra Festa més universal. Enguany s’ha tornat a conseguir un nou màxim de participació en el Concurs de Llibrets, ya que les Comissions Falleres han presentat un total de 313 llibrets per a participar en les diverses seccions del certamen.

 La UNESCO ha declarat a la festa de les Falles com a Patrimoni Immaterial de l’Humanitat, i entre els aspectes a protegir que figuren en l’expedient de la declaració se fa menció expressa a la llabor de Lo Rat Penat en la celebració d’este Concurs de Llibrets que potencia la lliteratura satírica en llengua valenciana.

 Este centenari concurs és possible gràcies a la colaboració dels següents patrocinadors: Excm. Ajuntament de Valéncia, Excma. Diputació de Valéncia, Las Provincias, Levante-EMV, La Casa de Los Falleros, Patronat de la RACV, Camping Les Palmeres, Armando Serra, Família Peris, Família Camps, Família Melià, Família Bea, Família Alapont i Família Ramon-García.

Deja una respuesta

A %d blogueros les gusta esto: