Les molèsties causades per colles en Magdalena es redueixen un 30% i les telefonades a la Policia per baralles cauen un 60%

160322 rp balance Fiestas Magdalena (1)L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, subratlla que “les festes ja són un èxit de participació i de convivència”

Menys queixes per molèsties de colles i menys cridades per baralles. El balanç dels primers dies de Magdalena presentat hui per l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el regidor de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, i la regidora de Festes, Sara Usó, constata el descens en les telefonades que rep la Policia Local per molèsties generades per colles i les registrades per agressions o baralles. Segons les dades facilitades pel regidor, les queixes per colles s’han reduït un 30%, en passar de 123 trucades en 2016 a les 88 d’enguany, mentre que les trucades per baralles o agressions han descendit un 60%, de 48 a 19, situant-se en els registres més baixos dels últims anys.

 

L’alcaldessa ha subratllat que “les festes de la Magdalena 2017 ja són un èxit de participació, amb les 130.000 persones que van acudir a la Romeria de les Canyes, i un èxit de convivència”, una afirmació a la qual s’ha sumat la regidora de Festes, Sara Usó. Marco ha destacat que, quan estem en l’equador de les festes, “podem dir que estem davant una de les Magdalenes més participatives dels últims anys”. I ha afegit: “Podem dir, també, que les festes s’estan desenvolupant amb normalitat, amb l’equilibri desitjat entre els qui volen gaudir més i els qui volen gaudir menys”.

 

A més, la primera edil ha destacat que la de 2017 és l’edició de la Magdalena “amb més garanties administratives, amb major ajust a la legalitat i amb major suport econòmic per part de les administracions”. Així, ha recordat que les subvencions a gaiates han augmentat fins als 266.000 euros; els premis a gaiates i llibrets compten amb una major dotació econòmica, per sobre dels 66.000 euros; també s’ha reforçat el suport a ens vinculats, amb més de 26.000 euros i l’Agència Valenciana de Turisme ha equiparat la Magdalena a les Falles i Fogueres de Sant Joan amb una partida de 30.000 euros per a promoció turística de les festes a més d’altres 20.000 euros per a promoció de la gastronomia.

 

El regidor de Seguretat Pública ha subratllat que aquest primer cap de setmana de festes deixa el registre més baix dels últims cinc anys (des de 2013) quant a trucades per baralles o agressions, amb sol 19; cridades per a sol·licitar presència policial per molèsties causades per colles, amb 88; i intervencions policials en colles amb 76. A més, ha destacat que s’han establit cinc punts de control de fonometria en les places Maria Agustina, Les Aules, Cardona Vives, Borrull i en la carpa alemanya amb els quals la Policia Local ha comprovat que estaven per sota dels 90 decibels que marca la normativa. La tendència a la baixa també s’ha registrat en el nombre d’accidents, amb un total de 19 enfront dels 25 de l’any passat.

 

A més, Lorenzo ha facilitat altres dades que confirmen “el balanç raonablement positiu” d’aquests primers dies de festes. Així, la Policia Local ha procedit a la detenció de 3 persones per un delicte de furt d’ús de vehicle a motor, un altre per resistència a agent de l’autoritat i un altre per robatori amb violència i intimidació. A més, s’han instruït 9 atestats al jutjat a 9 conductors per conduir sota els efectes de l’alcohol i s’han efectuat 8 denúncies administratives per superar la taxa permesa d’alcohol.

 

La Sala 092 ha rebut 1.388 trucades des que van començar les festes, de les quals 89 han sigut per a sol·licitar una assistència sanitària, 498 per a demanar informació a la Policia sobre molt diversos temes i 19 per a alertar de baralles o agressions en la via pública. Quant a les actuacions dels Bombers Municipals, Lorenzo ha informat que han realitzat 42 serveis dels quals 14 corresponen a incendis en via pública i 17 a serveis de prevenció relacionats amb els actes festius.

 

Servei sanitari municipal

 

Lorenzo ha destacat la labor realitzada pel servei sanitari municipal, amb un total de 261 assistències, una xifra lleugerament superior a l’any anterior, a causa de la major presència de públic en els carrers. Segons ha explicat el regidor, durant els esdeveniments festius s’han realitzat 195 assistències de les quals 111 corresponen solament a la Romeria de les Canyes enfront de les 20 de l’any anterior gràcies al reforç del servei a més de l’increment de la participació. Quant a assistències en via pública s’han realitzat 80 assistències motivades bàsicament per intoxicacions etíliques i contusions. 20 d’elles van requerir trasllat a un centre mèdic.

 

L’alcaldessa ha acabat la seua intervenció amb el mateix d’agraïment amb el qual ha començat el balanç i que ha fet extensiu a gaiates, colles, ens vinculats, col·lectius culturals, Patronat Municipal de Festes, Junta de Festes, brigades municipals, serveis d’emergències com a Policia Local, Bombers o Protecció Civil. En aquesta línia, Marco ha insistit que les festes de la Magdalena “són un èxit col·lectiu de tota la ciutat”.

Deja una respuesta

A %d blogueros les gusta esto: