Comencen a Alaquàs les Festes Majors

El tradicional Pregó  ha donat per inaugurades en la nit del 25 d’agost les Festes Majors d’Alaquàs. El teatre, la música, la literatura, la història i la participació han marcat un any més aquest acte en el que la vida cultural del municipi s’ha vist àmpliament representada amb una escenificació d’Origami Teatre. Una posada en escena que ha estat protagonitzada també per cadascun dels col·lectius festers i que ha convidat a tota la ciutadania a eixir al carrer i viure la festa.

L’acte ha estat precedit del tradicional Correfoc a càrrec de la Colla de Dimonis de Mislata. Després de l’espectacle de foc, els assistents han pogut gaudir d’una projecció audiovisual i una posada en escena teatral. A continuació, l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, acompanyada dels col·lectius festers, ha donat la benvinguda a les festes. A partir d’aquesta nit, es dóna inici a més de quinze dies festius plens d’alegria, diversió i sorpreses.

Al llarg de la vesprada han tingut lloc altres actes festius. A les 18 hores s’ha obert el Mercat Medieval, que estarà ubicat a la plaça de la Constitució i voltants fins al diumenge. Les tradicionals exposicions de festes han tingut lloc a continuació. A les 19 hores s’ha s’inaugurat l’exposició de Sebastián Alós “Vida, temps i lloc” a la Sala dels Vilaragut del Castell d’Alaquàs. A les 19:30 hores “Claude Monet-una festa per als sentits” de l’alumnat del Centre d’Arts i Oficis d’Aldaia a la Sala La Nova del Castell i a les 20 hores “Escultura i ceràmica a Alaquàs” a la Sala la Torre

A les 20 hores s’ha inaugurat també la Setmana Cultural Andalusa amb refrigeri a la seu de l’Associació i a les 20:30 hores la Presentació de Capitans i Capitanies 2017 al Castell d’Alaquàs de l’Associació de Moros i Cristians Perolers.

La nit finalitza a l’albereda de les Autonomies davant de les instal·lacions esportives del Terç amb la discomòbil organitzada per les Clavariesses dels Dolors 2017.

A partir d’aquesta nit s’iniciarà una successió de jornades festives amb una variada programació entre les que destacaran el XLIII Concurs de Paelles organitzat per Junta Central de Penyes el dissabte 26 d’agost, la Cavalcada del diumenge 27 d’agost, el Festival Rock d’Alaquàs (FRA) el dissabte 2 de setembre, els diferents actes pirotècnics, els espectacles musicals, les activitats infantils, la Carxofa en honor als patrons de la ciutat i molts altres actes que conformen la programació de les festes i que han estat organitzats gràcies a la implicació dels col·lectius festers: Festeres d’Alaquàs, Clavariesses de la Mare de Déu dels Dolors, Clavaris de Sant Miquel, Confraria de la Mare de Déu de l’Olivar, Clavaris del Crist de la Bona Mort, Confraria de la Santíssima Creu i Moros i Cristians Perolers.

 

Thanks for installing the Bottom of every post plugin by Corey Salzano. Contact me if you need custom WordPress plugins or website design.

Deja una respuesta